Pomoc dla niepełnosprawnych

Jakie dokumenty muszę złożyć?

JAKIE DOKUMENTY MUSZĘ ZŁOŻYĆ?

Proszę zapoznać się z przedstawionymi poniżej rodzajami zezwoleń na pracę oraz wybrać typ zezwolenia

  • Zezwolenie na pracę typ A - dotyczy cudzoziemca wykonującego pracę na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na podstawie umowy z podmiotem, którego siedziba lub miejsce zamieszkania, albo oddział, zakład lub inna forma zorganizowanej działalności znajduje się na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
  • Zezwolenie na pracę typ B - dotyczy cudzoziemca wykonującego pracę polegającą na pełnieniu funkcji w zarządzie osoby prawnej wpisanej do rejestru przedsiębiorców lub będącej spółką kapitałową w organizacji albo w związku z prowadzeniem spraw spółki komandytowej lub komandytowo-akcyjnej jako komplementariusz, albo w związku z udzieleniem mu prokury przez  okres przekraczający łącznie 6 miesięcy w ciągu kolejnych 12 miesięcy.
  • Zezwolenie na pracę typ C - dotyczy cudzoziemca, który wykonuje pracę u pracodawcy zagranicznego i jest delegowany na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na okres przekraczający 30 dni w roku kalendarzowym do oddziału lub zakładu podmiotu zagranicznego albo podmiotu powiązanego, w rozumieniu ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz. U. z 2016 r. poz. 2032, z późn. zm.), z pracodawcą zagranicznym.
  • Zezwolenie na pracę typ D - dotyczy cudzoziemca, który wykonuje pracę u pracodawcy zagranicznego nieposiadającego oddziału, zakładu lub innej formy zorganizowanej działalności na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej i jest delegowany na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w celu realizacji usługi o charakterze tymczasowym i okazjonalnym (usługa eksportowa).
  • Zezwolenie na pracę typ E - dotyczy cudzoziemca, który wykonuje pracę u pracodawcy zagranicznego i jest delegowany na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na okres przekraczający 30 dni w ciągu kolejnych 6 miesięcy w innym celu niż wskazany w zezwoleniach typu B, C, D.

 

ZAMIESZCZONE INFORMACJE NA TEMAT WYMAGANYCH DOKUMENTÓW UWZGLĘDNIAJĄ ZMIANY PRZEPISÓW OBOWIĄZUJĄCE OD 1 STYCZNIA 2018 R.!!!

 

W CELU "KOREKTY WNIOSKU" ZŁOŻONEGO DO 31 GRUDNIA 2017 R. KOREKTY NALEŻY DOKONAĆ NA "STARYM" FORMULARZU - DO POBRANIA:

wniosek o wydanie zezwolenia na pracę - stary wzór

wniosek o wydanie przedłuzenia zezwolenia na pracę - stary wzór

Podziel / Share
Opublikowane przez Anna Smyk, 31.03.2014, Ilość wejść: 147279, Rejestr zmian

Aktualne projekty

do góry